Следвайте Гласове в ТелеграмЗападът прави всичко, за да разшири конфликта в

...
Следвайте Гласове в ТелеграмЗападът прави всичко, за да разшири конфликта в
Коментари Харесай

Путин: Западът прави всичко, за да въвлече в конфликта с Украйна още държави

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Западът прави всичко, с цел да разшири спора в Украйна и да въвлече в него нови страни, съобщи съветският президент Владимир Путин във видеопослание към участниците и гостите на 11-ата Московска конференция по интернационална сигурност, съобщи ТАСС.

" До какво води тази политика (от страна на Запада - бел. ред.) на наливане на масло в огъня се вижда ясно с образеца на Украйна. С наливането на милиарди долари в неонацисткия режим, снабдяването му с съоръжение, оръжия, муниции, изпращането на военни съветници и наемници, се прави всичко допустимо за по-нататъшното разпалване на спора и въвличането на други страни в него ", съобщи съветският водач.

Съединени американски щати се пробват да преформатират системата на междудържавно взаимоотношение в Азиатско-Тихоокеанския район (АТР) под своя власт, не е изключена интеграция на силите на блока със силите на АУКУС (Австралия, Англия и САЩ), съобщи още Путин.

Според съветския президент провокациите пред сигурността в разнообразни райони на света са провокирани от геополитическите случки и от неоколониализма на Запада.

По думите му в разнообразни райони на планетата има " тлеещи огнища на напрежение ". " И макар че провокациите пред сигурността във всяко от тях има своите особености, в действителност всички те са подбудени от геополитическите случки, егоистичните, неоколониални дейности на Запада ", съобщи съветският водач, представен от Българска телеграфна агенция. 

Според него единствено посредством сливане на напъните на международната общественост е допустимо " да се понижи борбата на световно и районно равнище, да се обезвреждат провокациите и рисковете, да се укрепи доверието сред страните и да се отворят необятни благоприятни условия за тяхното развиване ".

Ето цялото одобрение на съветския президент към участниците в 11-ата Московска конференция по интернационална сигурност:

Дами и господа! Уважаеми задгранични посетители!

Приветствам ви на XI Московска конференция по интернационална сигурност.

Служители в региона на защитата, дипломати и специалисти още веднъж се събраха в Москва, с цел да обсъдят въпроси от международния и районния дневен ред. Подобни открити, почтени и безпристрастни полемики са извънредно значими и търсени през днешния ден, тъй като всички ние, цялата международна общественост, ще би трябвало дружно, като равни, да създадем контурите на бъдещето.

Виждаме поредното образуване на един многополюсен свят. Повечето страни са подготвени да пазят своя суверенитет и национални ползи, обичаи, просвета и метод на живот. Укрепват се нови стопански и политически центрове. Всичко това може да се трансформира във значима основа за устойчиво и прогресивно световно развиване, за обективни и най-много действителни решения на обществените, икономическите, софтуерните и екологичните проблеми, както и за възстановяване на качеството на живот и благосъстоянието на милиони хора.

В същото време в разнообразни райони на света се разпалват огнища на отдавнашни спорове и се предизвикат нови. Целта на тези, които вършат това, е явна: да продължат да печелят от човешките нещастия, да разделят народите, да принуждават нациите да се подчиняват на неоколониална система и да експлоатират безмилостно техните запаси.

Държавите - членки на НАТО, не престават да построяват и модернизират нападателните си качества, да се пробват да трансферират военната борба в галактическото и осведомителното пространство и да употребяват военни и невоенни средства за напън. Всичко това се случва на фона на разрушаването на системата за надзор на въоръженията. Наред с други неща, Съединените щати се стремят да преформатират системата за междудържавно съдействие, която се е развила в Азиатско-тихоокеанския район, тъй че да дава отговор на техните условия. Насърчаването на така наречен индо-тихоокеански тактики е ориентирано главно към основаването на военни и политически съюзи, следени от Вашингтон.

Не изключваме казусът да докара до цялостно консолидиране на силите на НАТО с формиращите се структури на блока AUKUS. Огнища на напрежение тлеят и в други райони на света. И въпреки че провокациите пред сигурността във всеки от тях имат своите особености, дублирам, всъщност всички те са подбудени от геополитическите случки, егоистичните, неоколониални дейности на Запада.

Например страни от района на Сахара и Сахел, като Централноафриканската република и Мали, станаха обект на директни офанзиви от страна на многочислени терористични групи, откакто Съединените щати и техните съдружници започнаха експанзия против Либия, която докара до разпадането на либийската страна.

До какво води тази политика на наливане на масло в огъня се вижда ясно в Украйна. С наливането на милиарди долари в неонацисткия режим, снабдяването му с съоръжение, оръжия и муниции, изпращането на военни съветници и наемници се прави всичко допустимо спорът да се разгори още повече и в него да бъдат въвлечени и други страни.

Повтарям, през днешния ден е явно, че е допустимо да се понижи борбата на световно и районно ниво, да се обезвреждат провокациите и рисковете, да се укрепи доверието сред страните и да се открият необятни благоприятни условия за тяхното развиване единствено посредством сливане на напъните на интернационалната общественост. Ние бяхме и оставаме твърди поддръжници на многополюсен международен ред, учреден на целта на нормите и правилата на интернационалното право, суверенитета и равенството на страните, креативното съдействие и доверието. Убеден съм, че XI Московска конференция по интернационална сигурност ще способства за развиването на градивното съдействие сред нашите нации и страни.

Пожелавам ви триумф, ползотворни и информативни полемики!

Благодаря ви за вниманието!

Източници: " 24 часа ", kremlin.ru

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР